1958 - Clivia

Operette van Nico Dostal
In een vertaling van Hans Sterk

Vanaf 27 september en volgende dagen in Concertzaal De Korenbeurs (1739 bezoekers)

"Clivia" was de eerste regie van Jac Touw. Hij zou tot 1975 regisseur van de BOV blijven.
Naast zijn regisseurschap vertolkte hij vaak ook nog een van de leidende bufforollen
Voor het eerst zagen we de “diva” Anita Broekman op de Bergse planken. Zij speelde meerdere jaren de vrouwelijke hoofdrollen in de producties van de BOV
Ook was het de eerste keer dat Ad van Bers tekende voor het decor. Als oud-decorateur bij de Koninklijke Vlaamse Opera kende hij als geen ander het klappen van de zweep. Hij hield het vele jaren vol, daarna zou Jan van Eekeren zijn taak over nemen.
Voor het eerst werd er ook gewerkt met een eigen vertaling. Dit keer van de hand van Hans Sterk Sr.,de man die we zouden terugvinden in het Schrijversollectief van de latere Spektakels.
Bovendien ging de BOV met “Clivia” op tournee! Drie zaterdagen in januari 1959 werden er voorstellingen gegeven voor de personeelsvereniging van de Koninklijke Mij. de Schelde in Vlissingen.

Regie

Jan Lijmbach
Solodanseres
Corry Musters