Laffe Leeuw

De BOV stelt u voor aan de rolspelers in de cast van 'The Wiz'. In dit artikel stellen we u voor aan:

Boudewijn Hermans speelt de Laffe Leeuw in The Wiz

Boudewijn is 39 jaar en heeft al in diverse producties van de BOV gespeeld in grote en kleine rollen. Dit jaar aan hem de taak om in de huid te kruipen van de Laffe Leeuw in onze nieuwe productie 'The Wiz'!

Kun je je rol omschrijven?
De leeuw is zijn moed kwijt. Hij brult hard, maar is eigenlijk heel angstig. Gelukkig mag hij met Dorothy mee op reis en hoopt zo zijn moed tekrijgen van de Wiz.

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je deze rol kreeg?
Ik kan me niet herinneren dat ik zo zenuwachtig geweest ben als voor de bekendmaking van de rollen. Hoogstwaarschijnlijk wordt dit mijn laatste jaar bij de BOV, en ik wilde deze rol echt heel graag spelen. Ik heb dan ook veel tijd en energie in de voorbereiding van de auditie gestoken, maar het blijft afwachten.

In hoeverre herken je jezelf in de rol?
Van mezelf vind ik dat ik ook niet overloop van moed, en graag steun zoek bij anderen in vreemde, nieuwe situaties. Het mooie vind ik dat de leeuw onbewust in het stuk toch laat zien over moed te beschikken.

Wat is je favoriete Wiz-nummer en waarom?
O jee, dat is een lastige. Er zit echt een aantal geweldige nummers in. Als ik er één moet kiezen kies ik Nieuwe Dag. Dat nummer wordt met het gehele ensemble met zoveel energie gegeven, dat je er zelf energie van krijgt. Wanneer ik dat nummer hoor, word ik vanzelf vrolijk.

Wat is voor jou het belangrijkste thema /debelangrijkste boodschap in de musical The Wiz?
Dat wanneer je iets echt wil, hoe ongrijpbaar het ook lijkt, je er voor moet gaan en je dan zult zien dat je inzet beloond wordt. De saamhorigheid waarmee het doel nagestreefd wordt, spreekt me ook erg aan.

Wat verwacht je van de komende repetitieperiode?
Het zal een heftige en tegen het einde hectische tijd zijn, maar ik verwacht dat we straks in De Maagd weer als één groep er zullen staan en zullen gaan stralen op het podium.

Wat kan het publiek verwachten in maart?
Ik hoop en verwacht een spetterende voorstelling, waarbij we ons best gaan doen om met spel, zang, dans maar ook met decor, techniek, grime, kleding, muziek en noem alles maar op boven ons uit te stijgen en het publiek te trakteren op een geweldige avond.

Wil je zelf nog iets kwijt?
Graag wil ik nogmaals benadrukken dat we deze producties met z'n allen maken. Van dichtbij maak ik nu mee hoe hard en met bezieling er aan het decor en de kostuums gewerkt wordt en hoeveel vrije tijd deze mensen er ook in steken. Het wordt vaak genoemd, maar een voorstelling maak je niet alleen. Daar heb je iedereen voor nodig, elke schakel is onmisbaar. Wij krijgen op het podium het applaus, maar ik wil graag een diepe buiging maken voor alle mensen die, op welke manier dan ook, een bijdrage leveren aande BOV ende producties.