The Wiz

De BOV stelt u voor aan de rolspelers in de cast van 'The Wiz'. In dit artikel stellen we u voor aan:

Albert-Jan Verhees speelt The Wiz!

Albert-Jan is 30 jaar. Eerder speelde hij rollen als d'Artagnan en Ciske. Dit jaar gaat hij aan de slag als 'The Wiz' himself!

Kun je je rol omschrijven?
Dus jij wou zien wie dan wel The Wiz is?
Hij is de heerser van het wonderlijke land Oz en een machtige tovenaar waar het volk tegenop kijkt. Of is hij slechts een tweederangs illusionist?

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je deze rol kreeg?
Is het echt? Ik had het niet verwacht. Ik heb voor deze rol auditie gedaan, omdat ik hier voor mij veel uitdaging in zag. Dat ik het dan ook nog mag gaan doen is natuurlijk fantastisch!

In hoeverre herken je jezelf in de rol?
Niet echt. The Wiz probeert groter te zijn dan hij is door mensen bang te maken. Ik ben meer iemand die het liefst iedereen te vriend houdt.

Wat is je favoriete Wiz-nummer en waarom?
De Groeten!: Dit nummer knalt er lekker uit.
Daarnaast blijft Brand New Day wel het meest swingende en kenmerkende nummer van de show.

Wat is voor jou het belangrijkste thema/ de belangrijkste boodschap in de musical The Wiz?
We doen ons soms allemaal wel eens beter voor dan we zijn om iets te bereiken, maar vergeten dan wat er echt belangrijk is in het leven.

Wat verwacht je van de komende repetitieperiode?
We moeten flink aan de bak! The Wiz is een zeer uitdagende musical, op alle vlakken. Er zit veel dans in, mooie (maar ook moeilijke) zang en de verschillende vreemde personages vragen van iedereen het beste op het gebied van spel.

Wat kan het publiek verwachten in maart?
Een gezellige avond uit met spetterende show van hoog niveau.

Wil je zelf nog iets kwijt?
We gaan ervoor! Ik heb zin in de repetities!