Vogelverschrikker

De BOV stelt u voor aan de rolspelers in de cast van 'The Wiz'. In dit artikel stellen we u voor aan:

Jorina speelt de Vogelverschrikker in The Wiz

Jorina is 32 jaar en al sinds 2002 bij de BOV, toen ze voor het eerst mee deed in het ballet bij 'Hello Dolly'. Onlangs speelde ze nog Tante Jans in 'Ciske de Rat', nu speelt ze de vogelverschrikker in onze nieuwe productie 'The Wiz'!

Kun je je rol omschrijven?
De vogelverschrikker heeft geen hersens en doet en zegt daardoor direct alles wat in hem opkomt. Samen met Dorothy gaat hij naar de Wiz om een stel hersens te vragen. En dan blijkt dat hij die al die tijd eigenlijk al had. Zijn ‘dommige’ opmerkingen en het fysieke spel van deze rol, maken dat het een heel grappig personage is.

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je deze rol kreeg?
“Niet?!Ikke??!” Was wel een grote verrassing omdat er ook goede heren zijn die die rol fantastisch hadden kunnen invullen. Maar supergaaf dat ik het mag doen.

In hoeverre herken je jezelf in de rol?
Ik heb de Vogelverschrikker altijd al het leukste personage in The Wiz gevonden. Dat hij alles zo zonder rem doet lijkt me heerlijk, want dat heb ik zelf namelijk helemaal niet. Ik analyseer mezelf altijd van voor tot achter en denk veel te vaak na voor ik dingen doe, waardoor ik ze soms dus ook niet meer doe. Hoewel het beweeglijke en tikkie naïeve van deze rol dan weer wel heel erg bij mij passen.

Wat is je favoriete Wiz-nummer en waarom?
’t Is the Wiz – lekker jazzy, beetje gekkig en een leuk nummer om mee te bleren. Maar Ease on down the road blijft ook een topper.
Wat is voor jou het belangrijkste thema/ de belangrijkste boodschap in de musical The Wiz?
Dat het niet uitmaakt wie je bent of hoe je bent; je hebt altijd de kracht, moed en wijsheid om je eigen weg te vinden.

Wat verwacht je van de komende repetitieperiode?
Heeeeeeel hard werken. Er zijn heel veel scenes voor mij en het wordt een uitdaging om zowel spel, dans als zang op een goede manier te combineren.

Wat kan het publiek verwachten in maart?
Een feestje! The Wiz is een ontzettende vrolijke musical voor jong en oud. Probeer maar een stil te blijven zitten bij een nummer als Brand New Day :)

Wil je zelf nog iets kwijt?
Heb er zin in :)